ON 4,30 :evil: - jak będzie na łikend majowy przekonamy się niebawem :twisted:
Konsola środkowa czyli jak dostać się do zapalniczki (O2)
Zwiń
X
-
vwojtas, boczna osłona przykręcona jest na dwa wkręty. Jeden masz w nogach kierowcy oznaczony numerkiem 17 na powyższym zdjęciu, do drugiego jest dostęp po wykręceniu i wyjęciu dwóch wkrętów nr 1 popielniczki. Dodatkowo zajrzyj poprzez mieszek dźwigni zmiany biegów ponieważ osłonę trzyma też taki plastikowy rzep który trzeba od środka najpierw rozłączyć ponieważ aby wyjąć osłonę boczną musisz ją przesunąć w stronę pedałów a ten rzep Ci skutecznie to uniemozliwi. Umiejscowienie rzepa jest na rys też zaznaczone poprzez mały kwadracik.
co do zapalniczki to pooglądaj sobie na alledrogo jak wyglada gniazdo. np:
Możesz tylko odłaczyć wtyczkę od gniazda i do niej sie podłączyć. Wyjęcie całego gniazda do góry wymaga np wypięcia ośwetlenia (taki plastik czarny) i ściśnięcia tego zielonego plastiku w dwóch miejscach. Zresztą budowę widać na zdjęciach.Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vwojtaszapalniczka jest bez podświetlenia, czy to możliweprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vwojtasu mnie na obwodzie zapalniczki jest
hmm, masz autko od nowości?
możer poprzedni właściciel wymienił na tańszy zamiennik :?: :?: :?: :?:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoOd roku modelowego 2008 nie ma podświetlania zapalniczki
fakt, zaoszczędzili jakies 2 zlote :P
vwojtas, a uzywkę na allegro kupić i zamontować?
podejrzewam, że instalacja jest w konsoli
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez shadoOd roku modelowego 2008 nie ma podświetlania zapalniczki
fakt, zaoszczędzili jakies 2 zlote :P
vwojtas, a uzywkę na allegro kupić i zamontować?
podejrzewam, że instalacja jest w konsoli
http://www.allegro.pl/item831625013_...nie_skoda.html
Nie wiesz nie jest mi to potrzebne, musiałem się dostac do zasilania zapalniczki co by + sobie pociagnąć i jakoś tak zwróciłem uwagę ze zapalniczka nie swieci.
W sumie łatwo ją namierzyć, ja nie palę wiec uzyewam tylko gniazda :-)
[ Dodano: Sro 09 Gru, 09 19:22 ]
Zamieszczone przez shadoOd roku modelowego 2008 nie ma podświetlania zapalniczki.Pozdrawiam wojtas
O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paskudaMam pytanie czy można się dostać do przewodów zapalniczki aby podpiąć CB zdejmując tylko mieszek dźwigni biegów? Chodzi o OII FL.
Jest trochę ciasno ale się da to zrobić.
Komentarz
-
-
vwojtas, ja mam o2 z 2007 od nowości i też mam czarny plastik - wersja ambiente. zastanawiam się nad wymianą na tą świecącą, tylko pytanie czy muszę doprowadzać jakiś kabel do żarówki czy to jest zasilane od zapalniczki? Ktoś już wyjął zapalniczkę całą? Trzeba rozbierać cały tunel?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol, tutaj to zrobił ze zdjęciem konsoli. Nie bardzo chce mnie się to robić a fajnie byłoby mieć taką zapalniczkę. Zapalniczkę i tak trzeba zniszczyć przy wyjmowaniu i zastanawiam się czy np po zdjęciu mieszka albo wykładziny z tunelu środkowego od strony pasażera nie uzyskałbym dostępu, żeby zdjąć wtyczkę z pinu zapalniczki i podmienić?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
Komentarz
-
-
jak dla mnie nie ma szans
a rączki mam kilkuprzegubowe->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Tabel, Nie musisz niszczyć zapalniczki... Co prawda ja ostatnio wyjmowałem cały tunel przy okazji zakładania jumbo boxa więc dostęp miałem najlepszy z możliwych, ale zapalniczkę wyjąłem bez uszkodzeń i przełożyłem do nowego zestawu.
Do kabli możesz jeszcze spróbować dojść odginając plastikowy "boczek" tunelu od strony pasażera (tylko go wcześniej porządnie ogrzej żeby nie popękał. Trzyma się od góry na wcisk a od środka na rzep + śruba z przodu w stopach pasażera.SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)
Komentarz
-
Komentarz